KORONAVÍRUS INFORMÁCIÓK

 

Tisztelt Ügyfeleink!

A veszélyhelyzet alatti engedélykötelezettségről, valamint az ellenőrzött bejelentésről szóló 191/2020. (V.8.) Korm.rendelet alapján beérkező bejelentések fogadására hivatalunknál a bejelentes@batonyterenye.hu e-mail cím áll rendelkezésükre.

A Korm. rendelet teljes szövegét az alábbi linken találják meg:

http://njt.hu/cgi_bin/njt_doc.cgi?docid=219401.382772

Bátonyterenye város önkormányzata –Nagy-Majdon József polgármester javaslatára- visszavonta börtön pályázatát, erről legutóbbi ülésükön döntöttek a helyi képviselők. Az indoklás szerint egy fémmegmunkáló cégnek kell a korábban Belügyminisztérium számára felajánlott ipari terület, ezért léptek vissza.

A börtön építéséhez korábban ragaszkodó bátonyterenyei polgármester meglepő javaslatot tett a legutóbbi testületi ülésen. Arra kérte a képviselőket szavazzák meg a börtön pályázat visszavonását, mert kell a - korábban Belügyminisztérium számára felajánlott- terület egy fémmegmunkáló cégnek, mely új munkahelyeket teremtene a városban. A képviselők –Cseresznyés István, Jobbikos képviselő kivételével, aki igazoltan volt távol az ülésről-egyhangúlag megszavazták a visszalépést, így egészen biztos, hogy a közeljövőben nem épül majd börtön Bátonyterenyén.

-A napokban megkeresett minket egy szentlőrinckátai cég (KÁTA CNC Kft.), hogy segítsünk számukra új ipari területet találni a városban, természetesen azonnal számításba vettük a lehetőségeket, mérlegeltünk és meghoztuk a döntést, mely a munkahelyteremtés szempontjából igencsak előnyös a városban és annak vonzáskörzetében élők számára -mondta a polgármester.

Nagy-Majdon József ismertette: a hamarosan betelepülő társaság-mellyel megállapodási szerződést kötnek-, 1997 óta van jelen a piacon, fémmegmunkálással, illetve autóipari alkatrészek gyártásával foglalkozik, éves árbevétele pedig 7,5 milliárd forint.

A KÁTA CNC Kft. –Magyarországon kívül- összesen 17 országban értékesíti termékeit. Többek között Németországba, Brazíliába, Kínába és az USA-ba exportálnak.

Mint azt megtudtuk a társaság 2018-ig folyamatosan bővíti majd gyártókapacitását Bátonyterenyén, mintegy 150-250 új munkahelyet létesítve ezzel.

-Bízunk benne, hogy ez a döntés a települési megbékélés irányába tud hatni, hiszen szeretnénk, ha az elkövetkező 4-5 év a békéről, és az építkezésről szólna- hangsúlyozta a város vezetője.

Projektek

Archívum

Eseménynaptár

loader

 

 

 

 
 

 

Közvilágítási hibabejelentő

Bátonyterenye Város

Közvilágítási hibabejelentés:

Telefonszám: +36 80-980-071

(éjjel-nappal hívható - üzenetrögzítő)

 

e-mail cím: hibabejelentes@grep.lighting

JSN Solid is designed by JoomlaShine.com