Szeptember 27.-e és 28.-a között Városnappal egybekötött Szüreti Fesztivált tartottak Bátonyterenyén. A két nap folyamán volt többek között felvonulás, főzőverseny, színpadra léptek hagyományőrző csoportok, énekesek, koncertet adott a Bikini együttes, sőt a tűzijáték sem maradt el.  A szervezőktől úgy tudjuk, több ezren vettek részt az idei eseményen. Érkeztek látogatók- a helyi vendégek mellett – a környező településekről, Budapestről, sőt még a határon túlról is.

Bátonyterenye. A hagyományokhoz hűen idén is szüreti felvonulással indult a rendezvény. Szeptember 27.-én 12 órakor a Városháza előtt gyülekeztek a résztvevők, majd elindult a menet több lovas kocsival, és traktor húzta szekérrel, amelyeken a helyi hagyományőrzők muzsikával, népdalokkal kísérték a felvonulást, egészen a Bencéig. Az ünnepi menetet több ezren nézték a bányavárostól a falusi városrészig, ahol kirakodóvásár és meleg ebéd várta a látogatókat. A megérkezést követően köszöntőt mondott Becsó Zsolt, országgyűlési képviselő, Nagy-Majdon József, polgármester, valamint Molnár Ferenc és Sulyok Tibor, önkormányzati képviselő is.

Ezután jó ebédhez szólt a nóta, majd fellépők egész hada váltotta egymást a színpadon. Láthatták a rendezvényre látogatók többek között a Muzsla Néptáncegyüttes, a Nagybátonyi Ófalusi Hagyományőrző Egyesület és a Borra Való Együttes műsorát, de itt volt Márió, Kreol, Lugosi Kati, és a Dolly-Roll is. Az esemény részét képezte még a Szent Mihály napi tűzgyújtás is, majd egészen hajnalig tartó szüreti bállal zárult az első nap.

 

Szeptember 28.-án térzenével és a „Palóc ízek” nevet viselő, jó hangulatú főzőversennyel folytatódott a rendezvény, immáron a Városház téren. A kilátogatókat mindeközben gyermek és sportprogramokkal várták, de volt zumba, aerobic, sőt színpadra lépett a Regélő Fehértáltos Dobkör is. Délután a Happy-Gang műsorával folytatódott az esemény, majd fergeteges koncertet adott a Bikini együttes, melyre több ezren látogattak ki, teljesen megtelt az önkormányzat előtti tér, illetve annak környéke. Az esemény végül tűzijátékkal zárult. 

 

Projektek

Archívum

Eseménynaptár

loader

 

 

 

 
 

 

Közvilágítási hibabejelentő

Bátonyterenye Város

Közvilágítási hibabejelentés:

Telefonszám: +36 80-980-071

(éjjel-nappal hívható - üzenetrögzítő)

 

e-mail cím: hibabejelentes@grep.lighting

JSN Solid is designed by JoomlaShine.com