Megemlékezést tartottak október 23.-án az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulója, illetve a Magyar Köztársaság 1989-es kikiáltásának napja alkalmából a kisterenyei Nemzeti Összetartozás Emlékparkjában. Az eseményen ünnepi műsorral készültek a Bartók Béla Általános Iskola tanulói, beszédet mondott a város vezetője, volt koszorúzás, majd a rossz idő miatt a közeli Szekér Fogadóban folytatódott a rendezvény.

Bátonyterenye. A Bartók Béla Általános Iskola diákjainak ünnepi műsorával indult az esemény, majd a város polgármestere mondott beszédet. A napokban újraválasztott Nagy-Majdon József, - aki jövő héten teszi majd le esküjét - ismertette: sok magyar áldozta életét azért, hogy szabad választások lehetnek az országban, és együtt ünnepelhetünk október 23.-án. Majd hozzátette: 13 ezer bátonyterenyei polgármestere szeretne lenni a jövőben, és nem pártérdekek alapján kíván politizálni. Hiszen mint mondta: elég volt abból, hogy pártok mondják meg azt, hogy kiből mi lehessen. - Láthattuk, hogy ez hová vezet. A magyar nép felkelt, szabadságra vágyott és kivívta, még ha csak néhány napra is. Sőt abból is elég volt, hogy külföldi hatalmak mondják meg számunkra, hogy mi a helyes, a magyar nép, és a kisebb közösségek számára, illetve, hogy a gyerekek járhatnak-e templomba- emelte ki a polgármester, majd azt üzente: az önkormányzat nem enged 48-ból és 56-ból sem. -Hőseink szellemisége közöttünk kell, hogy éljen- tette hozzá, majd hangsúlyozta: 1956 üzenete számunka az: hogy minden egyes magyar állampolgárnak, minden nap tenni kell valamit a magyarságáért. Nagy-Majdon József beszédét követően az önkormányzatok, civil szervezetek, pártok képviselői elhelyezték a kegyelet virágait, koszorúit a parkban található emlékműnél, majd a rossz idő miatt a közeli Szekér Fogadóban folytatódott az esemény.

Bérczesi Mihályné, a POFOSZ Nógrád megyei elnöke a nagyteremben felidézte a történelmi eseményeket, majd kiemelte: azok, akik 1956-ban a forradalmat és a szabadságharcot véghezvitték, példát mutattak, hazaszeretetből, hősiességből, emberszeretetből az egész világnak. Majd hozzátette: az 1989-ben alakult Magyar Politikai Foglyok Szövetségének tagjai azonosultak ezekkel az eszmékkel, és vállalják 56’ örökségeit, szellemiségét, és e szerint élnek.

Bérczesi Mihályné ezután a POFOSZ megyei szervezetének tiszteletbeli tagjává fogadta Nagy-Majdon Józsefet, Bátonyterenye polgármesterét, a sok éves támogatás köszöneteként. Végül kitüntetéseket adtak át azoknak, akik az elmúlt 25 évben segítették a nógrádi POFOSZ munkáját.

Fotók: Szebeni Ádám

 

 

 

 

 

Projektek

Archívum

Eseménynaptár

loader

 

 

 

 
 

 

Közvilágítási hibabejelentő

Bátonyterenye Város

Közvilágítási hibabejelentés:

Telefonszám: +36 80-980-071

(éjjel-nappal hívható - üzenetrögzítő)

 

e-mail cím: hibabejelentes@grep.lighting

JSN Solid is designed by JoomlaShine.com