Multikulturális napot tartottak a Váciban

Multikulturális napot tartottak november 17-én a bátonyterenyei Váci Mihály Gimnáziumban. A program lényege az volt, hogy bemutassák egymásnak a maláj és a magyar kultúrát.


Bátonyterenye. A multikulturális napra egy malajziai diák is érkezett az intézménybe, Diana egy videót hozott, melyben ismertette a kultúrájukat, nevezetességeiket. A külföldi tanuló ezentúl a helyi nulladik osztályos gyerekekkel még egy táncot is bemutatott, míg az itteniek népdallal és magyar tánccal készültek. A program részét képezte továbbá a különféle kultúrák ételeinek megkóstolása is.

-Tanulóink vegyes érzelmekkel fogadták ezt a rendezvényt. Meglepő volt számukra, hogy máshogyan kell kommunikálniuk, ugyanakkor, nagyon jól együtt tudtak működni, és kiváló alkalom volt ez a nyelv gyakorlására- emelte ki Tóth Lászlóné, az intézmény igazgatója, aki hozzátette azt is: a mostani programnak vannak előzményei, hiszen a korábbi években fogadtak már német és görög diákot is az iskolában.

Természetesen Dianát is megkérdeztük, hogy érzi magát az intézményben. A malajziai diák azt mondta: mindenki nagyon kedves vele, és igazán finomak a magyar ételek is.Fotók: Szebeni Ádám

 

Projektek

Archívum

Eseménynaptár

loader

 

 

 

 
 

 

Közvilágítási hibabejelentő

Bátonyterenye Város

Közvilágítási hibabejelentés:

Telefonszám: +36 80-980-071

(éjjel-nappal hívható - üzenetrögzítő)

 

e-mail cím: hibabejelentes@grep.lighting

JSN Solid is designed by JoomlaShine.com