Befejeződteka „A II. János Pál Pápa Katolikus Óvoda és Általános Iskola energetikai korszerűsítése Bátonyterenye városban” tárgyú projekt kivitelezési munkái.

Bátonyterenye Város Önkormányzatasikeresen pályázott, a Középületek kiemelt jelentőségű épületenergetikai fejlesztésecímű projekt felhívásra. Az Önkormányzat az elnyert 117,365 millió Forint támogatás segítségével a KEOP-5.7.0/15-2015-0021 azonosító számú projektet valósította meg.

A projekt megvalósulási helyszíne a II. János Pál Pápa Katolikus Általános Iskola, mely Bátonyterenye,Zrínyi Miklós út 1. szám alatt és a II. János Pál Pápa Katolikus Óvoda, mely Bátonyterenye Váci Mihály utca 5/a szám alatt található. A nyílászárók cseréjét, alacsony hőtechnikai minőségük és fokozott elhasználódásuk tette indokolttá. Az utólagos hőszigetelés az energiatakarékos üzemeltetés érdekében elengedhetetlen volt. Az intézmény korszerűsítés előtti üzemeltetési és fenntartási költségei nagyon magasak voltak.

A beruházás célja az épület működési költségeinek csökkentése, a magasabb komfortfokozat elérése. Ezen kívül a CO2 valamint az üvegház-hatású gázok kibocsátásának csökkentése, mérsékeltebb fosszilis energia felhasználás elérése. A projekt megvalósulása nemcsak az Önkormányzatának jelent költségmegtakarítást, de a lecsökkenő energiahordozó (földgáz) felhasználás környezetvédelmi szempontból is előrelépés.

Az iskola épületén 1090 m2 homlokzat felület hőszigetelése és 115 m2 lábazat felület hőszigetelése valósult meg. Az épület lapostetős kivitelű, így 1173 m2 lapostető hő és vízszigetelése kerültmég megvalósításra. Továbbá 106 db homlokzati nyílászáró cseréje is megtörtént.

Az óvoda épületen 336 m2 homlokzat felület hőszigetelése és 25 m2 lábazat felület hőszigetelése történt meg. A magastetős szerkezeten 447 m2 padlásfödém hőszigetelés került megvalósításra. 30 db homlokzati nyílászáró került kicserélésre.

A pályázat eredményeképpen az energiahatékonyság növelés révén megtakarított éves elsődleges (primer) energiahordozó mennyisége 829,656 GJ/év lesz (az iskola esetében: 621,36 GJ, óvoda esetében: 208,296 GJ), az ÜHG-kibocsátás csökkentése (CO2 eq) pedig 46,78 t/év (az iskola esetében: 35,03 t, óvoda esetében: 11,75 t).

Projektek

Archívum

Eseménynaptár

loader

 

 

 

 
 

 

Közvilágítási hibabejelentő

Bátonyterenye Város

Közvilágítási hibabejelentés:

Telefonszám: +36 80-980-071

(éjjel-nappal hívható - üzenetrögzítő)

 

e-mail cím: hibabejelentes@grep.lighting

JSN Solid is designed by JoomlaShine.com