Befejeződtek a „Borbély Lajos Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium Fáy András Szakképző Iskolája és Kollégiuma épületeinek energetikai korszerűsítése” című projekt kivitelezési munkái.

Bátonyterenye Város Önkormányzatasikeresen pályázott, a Középületek kiemelt jelentőségű épületenergetikai fejlesztésecímű projekt felhívásra. Az Önkormányzat az elnyert 135,63 millió forint támogatás segítségével a KEOP-5.7.0/15-2015-0312 azonosító számú projektet valósította meg.

A projekt megvalósulási helyszíne Ózdi út 39. szám alatt található. A nyílászárók cseréjét alacsony hőtechnikai minőségük és fokozott elhasználódásuk tette indokolttá. Az utólagos hőszigetelés az energiatakarékos üzemeltetés érdekében elengedhetetlen volt. Az intézmény korszerűsítés előtti üzemeltetési és fenntartási költségei nagyon magasak voltak.

A beruházás célja az épület működési költségeinek csökkentése, a magasabb komfortfokozat elérése. Ezen kívül a CO2 valamint az üvegház-hatású gázok kibocsátásának csökkentése, mérsékeltebb fosszilis energia felhasználás elérése. A projekt megvalósulása nemcsak az Önkormányzatának jelent költségmegtakarítást, de a lecsökkenő energiahordozó (földgáz) felhasználás környezetvédelmi szempontból is előrelépés.

A pályázat keretében megtörtént az iskola épületen 1840 m2 homlokzat felület hőszigetelése és 1025 m2 lábazat felület hőszigetelése. Az épület magastetős kivitelű, így 1292 m2 padlásfödém szigetelése került megvalósításra, valamint 175 db homlokzati nyílászáró cseréje is megtörtént.

A pályázat eredményeképpen az energiahatékonyság növelés révén megtakarított éves elsődleges (primer) energiahordozó mennyisége 1334,4 GJ/év lesz, az ÜHG-kibocsátás csökkentése (CO2 eq) pedig 75,2 t/év.

Projektek

Archívum

Eseménynaptár

loader

 

 

 

 
 

 

Közvilágítási hibabejelentő

Bátonyterenye Város

Közvilágítási hibabejelentés:

Telefonszám: +36 80-980-071

(éjjel-nappal hívható - üzenetrögzítő)

 

e-mail cím: hibabejelentes@grep.lighting

JSN Solid is designed by JoomlaShine.com